1 Portion:

  • 3 st vinterpotatisar, alt 5 färskpotatisar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl lättkesella
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 skivor kallrökt lax
  • 4 bitar matjesill
  • ev några gräslöksstrån till garnering
  • 1 skiva grovt bröd

Tillagning:

  1. Koka potatisen cirka 25 minuter i saltat vatten. Känn efter med en provsticka eller gaffel så att den är mjuk innan du häller av kokvattnet.
  2. Hårdkoka ägget i 8 minuter. Skala och halvera ägget. Blanda samman lättkesella, gräslök och svartpeppar.
  3. Arrangera lax,sill, kokt potatis, ägghalvor och kesellablandning på en tallrik. Toppa med några gräslöksstrån och servera med en skiva grovt bröd.

Näringsinnehåll:

  • 686 kcal
  • 53 g protein
  • 60 g kolhydrater
  • 26 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 2 p fett