1 Portion:

  • 3 st matpotatisar
  • 200 g torskfilé
  • 2 tsk flytande laktosfritt margarin
  • salt
  • citronpeppar
  • 40 g purjolök
  • 50 g räkor, skalade

Tillagning:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten på medelvärme under lock i cirka 25 minuter, tills den mjuknat.
  2. Lägg torsken mitt på ett ark ugnsfolie. Pensla torsken med 1 tsk flytande margarin, salta och peppra och vik sedan folien över fisken så att den paketeras.
  3. Lägg foliepaketet i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, tills torsken blivit vit rakt igenom.
  4. Skölj och skiva purjolöken och fräs den hastigt i en upphettad teflonpanna med 1 tsk flytande margarin.
  5. När potatisen kokat klart, häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress. Arrangera torsk, potatis och purjolök på en tallrik. Toppa med räkorna.

Näringsinnehåll:

  • 397 kcal
  • 49 g protein
  • 39 g kolhydrater
  • 5 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 0,5 p fett