2 Portioner:

Ungsbakad laxsida:

  • 300 g laxsida med skinn
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 citron
  • 1 knippe dill

Sötpotatismos:

  • 1 sötpotatis (ca 400 g)
  • 1 dl minimjölk
  • 1 krm salt
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1/2 krm vitpeppar

Sesambönor:

  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja

Tillagning:

  1. Avlägsna eventuella ben från laxen med en pincett eller tång. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på ett rejält ark ungsfolie. Salta och peppra laxen. Halvera citronen och pressa saften ur den ena citronhalvan över fisken.
  2. Skiva den andra citronhalvan och lägg skivorna på fisken. Lägg på några kvistar dill och omslult fisken med folien. Lägg foliepaketet med laxen i en ungsform och stek i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
  3. Skala och skiva sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en kastrull, häll på vatten så att det täcker ordentligt och salta. Låt koka upp och därefter koka under lock på medelvärme i 15-20 minuter.
  4. Känn med en provsticka eller gaffel om potatisen mjuknat innan du häller av kokvattnet. Mosa potatisen lite med en gaffel. Häll på mjölken och krydda med salt, peppar och persilja. Visma samman moset medd en elvist eller i en mixer.
  5. Koka upp bönorna i saltat vatten. Låt koka i max 30 sekunder och häll därefter av kokvattnet. Blanda bönor, sesamolja och sesamfrön i en skål.

Näringsinnehåll:

  • 547 kcal
  • 36 g protein
  • 58 g kolhydrater
  • 19 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 2 p fett
Email
Tweet
Share

Genom att surfa vidare godkänner du att privatetrainingonline använder kakor mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng