fbpx

1 Portion:

  • 120 g kalkonfilé
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 liten äggvita
  • 20 g naturella soltorkade tomater
  • 5 gröna oliver
  • oljespray
  • 1/2 tomat
  • 50 g mozzarellaost light
  • 2 blad isbergssallad
  • några blad färsk basilika
  • 1 fullkornsbrödbulle

Tillagning:

  1. Skär kalkonfilén i mindre bitar och lägg i en mizer eller matberedare. Mixa samman med salt och peppar tills kalkonköttet finfördelats.
  2. Tillsätt därefter äggvita, soltorkade tomater och urkärnade oliver, och mixa hastigt samman med kalkonköttet.
  3. Forma till en burgare och stek på medelvärme på båda sidorna i en teflonpanna med lite oljespray.
  4. Skiva tomat och mozzarellaost. När burgaren är nästan genomstekt, lägg mazzarellaskivorna på burgaren, så att de smälter lite.
  5. Arrangera isbergssallad, tomat, burgare, med mozzarella och basilika mellan bröden.

Näringsinnehåll:

  • 495 kcal
  • 54 g protein
  • 36 g kolhydrater
  • 15 g fett

Värde:

2 p protein
1 p kolhydrater
1 p fettkälla

Vi använder cookies. Ingen personlig data lagras. Ok