1 Portion:

  • 100 g laxfilé
  • oljespray
  • salt
  • peppar
  • 1 motor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl krossade tomater
  • 1 1/2 lätt matlagningsgrädde, 4 % fett
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tärning fiskbiljong
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1/ krm vitpeppar
  • 100 g kikärter, konserv
  • 80 g räkor, gärna handskalade

Tillagning:

  1. SKär laxfilén i kuber och genomstek den i en teflonpanna med lite oljespray. Salta och peppra laxen.
  2. Skala moroten och skär den i tunna slantar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda morot och vitlök med krossade tomater, grädde, vatten, smulad fiskbuljongtärning, persilja och peppar i en kastrull, låt koka upp.
  3. Låt puttra i 10 minuter och rör om då och då. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt laxkuberna, räkor och kikärter.
  4. Dra bort kastrullen från värmen, rör om ordentligt, och servera soppan i en djup tallrik.

Näringsinnehåll 1 Portion:

  • 516 kcal
  • 43 g protein
  • 41 g kolhydrater
  • 20 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 2 p fett