1 Portion:

  • 100 g laxfilé
  • oljespray
  • salt
  • peppar
  • 1 motor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl krossade tomater
  • 1 1/2 lätt matlagningsgrädde, 4 % fett
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tärning fiskbiljong
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1/ krm vitpeppar
  • 100 g kikärter, konserv
  • 80 g räkor, gärna handskalade

Tillagning:

  1. SKär laxfilén i kuber och genomstek den i en teflonpanna med lite oljespray. Salta och peppra laxen.
  2. Skala moroten och skär den i tunna slantar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda morot och vitlök med krossade tomater, grädde, vatten, smulad fiskbuljongtärning, persilja och peppar i en kastrull, låt koka upp.
  3. Låt puttra i 10 minuter och rör om då och då. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt laxkuberna, räkor och kikärter.
  4. Dra bort kastrullen från värmen, rör om ordentligt, och servera soppan i en djup tallrik.

Näringsinnehåll 1 Portion:

  • 516 kcal
  • 43 g protein
  • 41 g kolhydrater
  • 20 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 2 p fett
Email
Tweet
Share

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng