1 Portion:

  • 1/2 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 50 g röd paprika
  • 100 g aubergine
  • 100 g zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 krm salt
  • en nypa vitpeppar
  • en nypa timjan

Grillad Tonfisk:

  • 200 tonfiskkotlett
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • grovmalen peppar

Tillagning ratatouille

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skölj och skär paprika, aubergine och zucchini i ungefär lika stora bitar.
  2. Hetta upp olivoljan i en rejäl kastrull eller gryta och fräs grönsakerna någon minut till de mjuknat något.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, salt, peppar och timjan. Rör om ordentligt och låt puttra under lock på låg värme i 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden.

Tillagning tonfisk:

  1. Pensla tonfisken och olivoljan, salta och strö över rikligt med peppar, gärna av blandade sorter.
  2. Stek eller grilla tonfiskkotletten någon minut i en bordsgrill alternativt någon minut per sida i stekpanna eller på utomhusgrillen. Tonfisken blir godast om den bara får stekyta och fortfarande är röd inuti.
  3. Servera den nygrillade tonfisken med ratatouille samt gärna a en bit focaccia.

Näringsinnehåll:

  • 502 kcal
  • 52 g protein
  • 24 g kolhydrater
  • 22 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 1 p kolhydrater
  • 2 p fettkälla