1 Portion:

  • 1 dl råris, okokt
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl gröna ärtor, frysta
  • 1/2 röd paprika
  • 80 g varmrökt makrill
  • 100 g kräftstjärtar i lag, avrunna
  • 1 msk finriven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning:

  1. Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut saltet mot 1/2 tärning grönsaksbuljong.
  2. Tina ärtorna och skär paprika i små bitar. Fördela makrillköttet i mindre bitar och häll av spadet från kräftstjärtarna.
  3. När riset är färdigt, blanda ner makrill, kräftstjärtar, ärtor, paprika, ost och peppar i riskatrullen så att samtliga ingredienserna tar värme av riset.
    Servera!

Näringsinnehåll:

  • 666 kcal
  • 44 g protein
  • 64 g kolhydrater
  • 26 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 2 p fett