1 Portion:

  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 1/2 granatäpple
  • 75 g sockerärter
  • 1 liten salladslök
  • 1/2 avokado
  • 1 msk hackad persilja
  • 200 g räkor, skalade
  • 1 citronklyfta

Tillagning:

  1. Tillaga quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Gröp ur granatäppelkärnorna med en sked.
  2. Skölj och strimla sockerärter och salladslök. Skala avokadon och skär den i kuber. Hacka persiljan grovt.
  3. Blanda samtliga ingredienser till salladen och arrangera på en tallrik. Pressa slutligen en klyfta citron över salladen.

Näringsinnehåll:

  • 598 kcal
  • 53 g protein
  • 65 g kolhydrater
  • 14 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 1 p fett