1 Portion:

  • 1/4 gul lök
  • 1 dl basmatiris, okokt
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/4 hönsbuljongtärning
  • 100 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande laktosfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 pkt saffran
  • en nypa vitlökspulver
  • 1 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g skalade räkor

Tillagning:

  1. Finhacka löken och fräs den tillsammans med det okokta riset i en teflonpanna med olivoljan. Häll över ris och lök i en kastrull, tillsätt smulad hönsbuljongtärning samt vatten och koka enligt anvisningarna på risförpackningen.
  2. Strimla kycklingfilén och fräs den i en teflonpanna med flytande margarin. Salta och peppra. Skär paprikan i mindre bitar.
  3. När riset är färdigkokt, tillsätt saffran, vitlökspulver och lite svartpeppar. Rör om ordentligt tills riset tagit jämn färg av saffranskryddan.
  4. Tillsätt kyckling, paprika, ärtor och räkor till riset, rör om och värm det tillsammans i kastrullen någon minut på medelvärme. Garnera med några oskalade räkor om du önskar.

Näringsinnehåll:

  • 602 kcal
  • 55 g protein
  • 73 g kolhydrater
  • 10 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 3 p kolhydrater
  • 1 p fett
Email
Tweet
Share

Genom att surfa vidare godkänner du att privatetrainingonline använder kakor mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng