12 st:

  • 150 g oxfilé, färsk
  • 2 1/2 dl färdigkokt sushiris
  • 2 msk ljusa sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk japansk soja

Tillagning:

  1. Putsa bort eventuella fettremsor från oxfilén och låt den stå framme en stund för att bli rumstempererad.
  2. Dela sushiriset i 12 olika stora delar och forma till avlånga bullar med fuktade händer.
  3. Rosta sesamfröna hastigt på hög värme i en teflonpanna tills de fått lite färg. Sprid ut sesamfrön på ett fat och rulla risbullarna i fröna så att de fastnar.
  4. Blanda rapsolja och soja, och pensla ungefär hälften på oxfilébitens fyra långsidor. Häll resten av sojablandningen i en teflonpanna. Hetta upp pannan och stek oxfilén hastigt på vardera av de fyra penslade långsidorna. Varje sida ska bara få en lätt stekyta.
  5. Ta köttet ur pannan och skär i 12 skivor, som då får en lätt bränd ”ram”. Placera köttskivorna på varje risbulle och ät med fördel innan oxfilén kallnat helt.

Näringsinnehåller per 10 bitar:

  • 530 kcal
  • 35 g protein
  • 65 g kolhydrater
  • 15 g fett

Värde:

  • 2 P Protein
  • 2 P Kolhydrater
  • 2 P Fettkälla