12 st:

  • 150 g oxfilé, färsk
  • 2 1/2 dl färdigkokt sushiris
  • 2 msk ljusa sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk japansk soja

Tillagning:

  1. Putsa bort eventuella fettremsor från oxfilén och låt den stå framme en stund för att bli rumstempererad.
  2. Dela sushiriset i 12 olika stora delar och forma till avlånga bullar med fuktade händer.
  3. Rosta sesamfröna hastigt på hög värme i en teflonpanna tills de fått lite färg. Sprid ut sesamfrön på ett fat och rulla risbullarna i fröna så att de fastnar.
  4. Blanda rapsolja och soja, och pensla ungefär hälften på oxfilébitens fyra långsidor. Häll resten av sojablandningen i en teflonpanna. Hetta upp pannan och stek oxfilén hastigt på vardera av de fyra penslade långsidorna. Varje sida ska bara få en lätt stekyta.
  5. Ta köttet ur pannan och skär i 12 skivor, som då får en lätt bränd ”ram”. Placera köttskivorna på varje risbulle och ät med fördel innan oxfilén kallnat helt.

Näringsinnehåller per 10 bitar:

  • 530 kcal
  • 35 g protein
  • 65 g kolhydrater
  • 15 g fett

Värde:

  • 2 P Protein
  • 2 P Kolhydrater
  • 2 P Fettkälla
Email
Tweet
Share

Genom att surfa vidare godkänner du att privatetrainingonline använder kakor mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng