1 Portion:

Spett:

  • 100 g färsk tonfiskfilé
  • 75 g halloumiost, light
  • 50 g röd paprika

Marinad:

  • 1/2 msk limesaft
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Ris och broccoli:

  • 1 dl vildrismix
  • 1 msk flytande laktosfritt margarin
  • 150 g färsk broccoli

Tillagning:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda samman ingredienserna till marinaden.
  2. Skär tonfiskfilén och osten i rejäla kuber, samt paprikan i bitar. Värva tonfisk, ost och paprika på ett grillspett och pensla med marinaden.
  3. Hetta upp en teflonpanna med flytande margarin och fräs på broccolin i några minuter tills den mjuknat lite.
  4. Tillsätt det färdigkokta riset i pannan och fräs på tillsammans med broccolin i någon minut. Rör om i pannan då och då.
  5. Grilla eller stek spettat hastigt så att fisken får färg runtom, men inte så länge att den genomsteks. Tonfiskkuberna ska fortfarande ha en röd kärna.
  6. Servera spettet tillsammans med ris och broccoli.

Näringsinnehåll:

  • 701 kcal
  • 50 g protein
  • 69 g kolhydrater
  • 25 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 3 p kolhydrater
  • 2 p fett
Email
Tweet
Share

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng