MUSKELMÜSLI

CA 2 lite färdig Müsli:

  • 2 dl blandade nötter
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl dinkelflingor
  • 3 dl rågflingor
  • 3 dl bovete flingor
  • 1 dl pumpa kärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 1/2 dl torkade blåbär
  • 1 1/2 dl torkade gojibär

TILLAGNING

  1. Hacka nötterna grovt och blanda alla torra ingredienser, utom blåbär och gojibär i en bunke.
  2. Blanda samman vatten, rapsolja och honung separat, och häll sedan över torrvarorna i bunken. Blanda om ordentligt tills allt blivit jämnt fuktat och eventuella klumpar smulats sönder.
  3. Sprid ut blandningen i en långpanna och rosta i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter. Rör om var tionde minut så att müslin torkar ut helt och får en jämn rostning.
  4. Låt muslin svalna och blanda därefter i blåbär och gojibär. Muslin förvaras i en burk eller påse. Receptet räcker till cirka 20 portioner.

NÄRINGSINNEHÅLL PER 100 G

  • 363 kcal
  • 11 g protein
  • 46 g kolhydrater
  • 15 g fett
Email
Tweet
Share

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng