1 Portion:

  • 10 st sötmandlar
  • 2 msk vetegroddar
  • 200g pangasusfilé
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • oljespray

Bulgursallad:

  • 1 dl fullkornsbulgur, okokt
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 näve roccolasallad
  • 6 st kalamataoliver
  • några ringar rödlök
  • 1/2 msk limejuice

Tillagning:

  1. Börja med bulgursalladen. Tillaga bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Halvera körsbärstomaterna och skölj ruccolan. Blanda samman samtliga ingredienser till bulgursalladen.
  3. Hacka mandeln fint och blanda hacket med vetegroddarna på ett fat. Knäck ägget på ett eget fat och rör försiktigt samman med en nyta salt och vitpeppar tills gulan- och vitan blandat sig.
  4. Vänd fisken först i ägget och sedan i mandel- och vetegroddsblandningen. Hetta upp en teflonpanna, spraya i lite oljespray och stek de panerade filéerna på bägge sidor på medelvärme tills de blivit genomstekta.

NÄRINGSINNEHÅLL 1 PORTION:

  • 593 kcal
  • 51 g protein
  • 59 g kolhydrater
  • 17 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2,5 p kolhydrater
  • 1,5 p fett