1 Portion:

  • 3/4 dl okokt pärlcouscous
  • 1 ägg
  • 50 g blandad grönsallad
  • 5 st rädisor
  • 10 st sockerärtor
  • 80 g varmrökt lax
  • 80 g räkor, skalade
  • 4 st sparrisstänger på burk, alt färsk kokt
  • 1 msk citronsaft

TILLAGNING:

  1. Koka upp 4 dl vatten med lite salt. Lägg i couscousen och lår den koka i 20 minuter utan lock. Rör om då och då. Häll därefter av kokvattnet och skölj couscousen i kallt vatten.
  2. Hårdkoka ägget i en separat kastrull i 8 minuter. Spola ägget i kallt vatten, skala och halvera det. Skölj grönsallad, rädisor och sockerärter
  3. Halvera rädisorna och dela laxen i mindre bitar. Lägg samtliga ingredienser på en tallrik och grönsalladen i botten och droppa slutligen över citronsaften.

NÄRINGSINNEHÅLL 1 PORTION:

  • 514 kcal
  • 49 g protein
  • 48 g kolhydrater
  • 14 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 2 p kolhydrater
  • 1 p fett