1 Portion:

  • 200 g zucchini
  • 2 1/2 tsk flytande laktosfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • 150 g färsk tonfiskfilé
  • 10 g pinjenötter
  • solrosskott

Bönsalsa:

  • 100 g tomat
  • 50 g avokado
  • några blad färsk koriander
  • 100 g kikärter på konserv
  • 1 liten vitlökslyfta
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk citronsaft

TILLAGNING:

  1. Börja med bönsalsan. Skär tomat och avokado i små bitar samt hacka korianderblanden grovt. Häll av spadet från kikärterna.
  2. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda i resterande ingredienser till bönsalsan. Låt stå i kylen så länge.
  3. Skär två rejäla skivor zucchini på längden. Hetta upp en teflonpanna med 1 tsk flytande margarin och stek zucchiniskivorna på båda sidor. Salta och peppra. Lägg zucchinin åt sidan.
  4. Hetta upp 1 tsk flytande margarin i teflonpannan. Stek tonfiskfilén hastigt på båda sidor, utan att genomsteka den. Tonfisken ska fortfarande ha en röd kärna. Salta och peppra.
  5. Lägg även tonfisken åt sidan och rosta pinjenötterna i pannan med 1/2 tsk flytande margarin.
  6. Arrangera zucchini, tonfisk och bönsalsa på en tallrik. Toppa med pinjenötter samt en knippe solrosskott.

NÄRINGSINNEHÅLL 1 PORTION:

  • 542 kcal
  • 49 g protein
  • 28 g kolhydrater
  • 26 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 1 p kolhydrater
  • 2 p fett