1 Portion:

  • 200 g zucchini
  • 2 1/2 tsk flytande laktosfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • 150 g färsk tonfiskfilé
  • 10 g pinjenötter
  • solrosskott

Bönsalsa:

  • 100 g tomat
  • 50 g avokado
  • några blad färsk koriander
  • 100 g kikärter på konserv
  • 1 liten vitlökslyfta
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk citronsaft

TILLAGNING:

  1. Börja med bönsalsan. Skär tomat och avokado i små bitar samt hacka korianderblanden grovt. Häll av spadet från kikärterna.
  2. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda i resterande ingredienser till bönsalsan. Låt stå i kylen så länge.
  3. Skär två rejäla skivor zucchini på längden. Hetta upp en teflonpanna med 1 tsk flytande margarin och stek zucchiniskivorna på båda sidor. Salta och peppra. Lägg zucchinin åt sidan.
  4. Hetta upp 1 tsk flytande margarin i teflonpannan. Stek tonfiskfilén hastigt på båda sidor, utan att genomsteka den. Tonfisken ska fortfarande ha en röd kärna. Salta och peppra.
  5. Lägg även tonfisken åt sidan och rosta pinjenötterna i pannan med 1/2 tsk flytande margarin.
  6. Arrangera zucchini, tonfisk och bönsalsa på en tallrik. Toppa med pinjenötter samt en knippe solrosskott.

NÄRINGSINNEHÅLL 1 PORTION:

  • 542 kcal
  • 49 g protein
  • 28 g kolhydrater
  • 26 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 1 p kolhydrater
  • 2 p fett
Email
Tweet
Share

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng