Lårcurl – Liggande lårcurl

Här kan du lära dig hur liggande lårcurl fungerar teknikmässigt, vad som är viktigt att tänka på och vilka muskler som tränas.
Liggande lårcurl är en bra styrketräningsövning för att träna baksida lår och rumpa. Övningen utförs i en maskin som är vanligt förekommande på de flesta gym.

liggande lårcurl

Tekniktips till liggande lårcurl:

Lägg dig på bänken med magen mot underlaget och nedre delen av vaderna under kudden. Ställ in maskinen så att den passar din längd. Justeringen görs vanligtvis genom att justera vinkel och höjd på kudden som du har vid dina vader.

Dra upp vikten med musklerna i baksidan av dina lår. Fortsätt dra vikten tills du är några centimeter från rumpan, vänd där och börja långsamt och kontrollerat att sänka vikten till startläget igen.

Försök att tänka och känn efter så att du träffar musklerna i baksida lår maximalt.

Du kan variera träningsmetod och teknik:

• Normal teknik;

Innebär att du drar upp under cirka 1 sekund, pausar en kort stund i toppläget för att sedan sakta sänka till bottenläget.

• 2/1 teknik;

Du drar upp med båda benen men tar bort ena benet i toppläget så du sänker med endast ett av dina ben. Byt ben mellan varje repetition.

• Dubbelkontakt;

Du drar upp till toppläget sedan sänker du till botten, dra sedan upp till benen är 50% utsträckta dvs du gör endast halva rörelsen innan du sakta börjar sänka till botten igen för att sedan pressa upp till toppenläget igen och det är en komplett repetition av dubbelkontakt.

Videoinstruktion i liggande lårcurl:

Email
Tweet
Share

Genom att surfa vidare godkänner du att privatetrainingonline använder kakor mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng