1 Portion:

  • 1 stor kycklingfilé

Marinad:

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Rostade rotfrukter:

  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 100 g palsternacka
  • 100 g kålrot
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Tillagning:

  1. Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden. Strimla kycklingfilén i långa strimlor och lägg dessa i marinaden i en påse eller skål och ställ i kylen. Lägg gärna kycklingen i marinaden några timmar före tillagning.
  2. Skölj och skrubba eller skala samtliga rotfrukter, samt skär dem i ungefär lika stora bitar. Blanda samman rotfrukterna med rapsolja, salt, timjan och rosmarin i en bunke.
  3. Bred ut rotfrukterna i en ugnssäker form, gärna i teflon. Ställ in formen i mitten av ugnen och grilla rotfrukterna i 225 grader i 15 minuter.
  4. Trä kycklingen på grillspett. Glöm inte att lägga spetten i blöt en stund i förväg om du använder dig av träspett.
  5. När rotfrukterna stekt i 15 minuter, ta ut och vänd dem med en stekspade. Lägg grillspetten bredvid rotfrukterna i formen och ställ tillbaka formen i ugnen och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills rotfrukterna mjuknat och fått lite färg, samt kycklingen genomstekts.

Näringsinnehåll per 1 portion:

  • 568 kcal
  • 52 g protein
  • 54 g kolhydrater
  • 16 g fett

Värde:

2 p protein
2 p kolhydrater
1 p fettkälla

Email
Tweet
Share

Genom att surfa vidare godkänner du att privatetrainingonline använder kakor mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng