1 Portion:

  • 1 stor kycklingfilé

Marinad:

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Rostade rotfrukter:

  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 100 g palsternacka
  • 100 g kålrot
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Tillagning:

  1. Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden. Strimla kycklingfilén i långa strimlor och lägg dessa i marinaden i en påse eller skål och ställ i kylen. Lägg gärna kycklingen i marinaden några timmar före tillagning.
  2. Skölj och skrubba eller skala samtliga rotfrukter, samt skär dem i ungefär lika stora bitar. Blanda samman rotfrukterna med rapsolja, salt, timjan och rosmarin i en bunke.
  3. Bred ut rotfrukterna i en ugnssäker form, gärna i teflon. Ställ in formen i mitten av ugnen och grilla rotfrukterna i 225 grader i 15 minuter.
  4. Trä kycklingen på grillspett. Glöm inte att lägga spetten i blöt en stund i förväg om du använder dig av träspett.
  5. När rotfrukterna stekt i 15 minuter, ta ut och vänd dem med en stekspade. Lägg grillspetten bredvid rotfrukterna i formen och ställ tillbaka formen i ugnen och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills rotfrukterna mjuknat och fått lite färg, samt kycklingen genomstekts.

Näringsinnehåll per 1 portion:

  • 568 kcal
  • 52 g protein
  • 54 g kolhydrater
  • 16 g fett

Värde:

2 p protein
2 p kolhydrater
1 p fettkälla