Hydrolyserat protein – Vad det är & fördelarna

Ett hydrolyserat vassleprotein är ett vassleprotein som har brutits ned för att påskynda proteinets upptagningshastigheten och upptaget av aminosyror i kroppen. Vilket i sin tur skapar en anabol (muskeluppbyggande) signal som inverkar positivt på prestation, återhämtning och dina träningsresulatat.

Om vassleprotein, kasein protein & hydrolyserade proteinsorter

hydrolyserat vassleprotein

Det vanligaste proteintillskottet/pulvret är vassleproteinet (Whey). Kasein är ett annat vanligt proteinpulver som är ett långsammare proteintillskott och som ofta marknadsförs som nattprotein. Sedan har vi en bättre, mer finputsad variant av vassleproteinet, nämligen det hydrolyserade vassleprotein.

Det hydrolyserade proteinet är det bättre proteinet

Ett hydrolyserat protein är överlägset i jämförelse med ett vanligt vassleprotein när de kommer till upptagningshastighet och kvalité.

Det finns två huvudsakliga proteintyper, den ena är vassle och den andra kasein. Vassle är det det något snabbare och den mest vanliga proteintypen medans kasein är den långsammare proteinkällan som passar bäst att ta innan sänggående alternativt när det är långt mellan måltiderna.
Ett hydrolyserat vassleprotein är det snabbare, yngre och mer vältränade systern till vassleproteinet. Hydro proteinet gör att du får i dig rikligt med aminosyror under dina träningspass. Som i sin tur motverkar muskelnedbrytning, och påskyndar återhämtningen.

– Bästa tiderna att ta hydrolyserat vassleprotein

  • Kring dina träningspass – Vi vill ha en toppning av aminosyror i blodet precis innan och under träningspasset.
  • En timme efter träningen vill vi ha ytterligare en toppning för att maximera det anabola gensvaret från träningspasset. Omkring 30 minuter efter denna toppning äter vi en fast måltid för att fylla på med mer närings och ta nytta av kroppens förhöjda anabolism.
  • Direkt när du vaknar på morgonen vill du ha en toppning av aminosyror i blodet för att så snabbt som möjligt vända kroppens tillstånd av katabolism till anabolism. Du bör ta ett snabbt protein (Hydro Pulse) utan någonting annat och sedan följa upp med frukost omkring 30 minuter senare.

Aminosyrorna tas upp bättre och ger större effekt

Ett hydrolyserat vassleprotein har en högre koncentration av aminosyran Leucin. Denna aminosyra är den som har best effekt för att ”aktivera” muskeluppbyggnad och återhämtningen. Genom hydrolyserade vassleproteinet höga upptagningshastighet så kan större del av aminosyrorna tas upp, och ge sin fulla effekt.

Vad rekommenderas?

Hydro Pulse – Hydrolyserat vassleprotein

Hydro Pulse är ett hydrolyserat protein som tas upp blixtsnabbt i kroppen.
Hydro Pulse är utmärkt att ha som en del av uppladdningen innan och under träningspassen men även under dagens gång.
Tack vare Hydro Pulse snabba upptagningsförmåga så belastar inte proteinet mage och tarmar på samma sätt som ett vanligt proteintillskott kan göra.

Hydro Pulse är som tidigare nämnt ett snabbt och rent vasslehydrolysat. När ett protein är hydrolyserat så innebär det att proteinet har delats upp i kortare kedjor av aminosyror.

Kroppen behöver alltid bryta ner proteinet till aminosyror innan det kan gå ut till musklerna. Då Hydro Pulse redan är uppdelat i mycket korta kedjor av aminosyror så är mycket av arbetet redan gjort vilket innebär att Hydro Pulse är mycket lättsmält och att det kan tas upp omedelbart i kroppen.