Hydrolyserat protein - Skillnaden och fördelarna

När ett protein är hydrolyserat så innebär det att proteinet har brutits ned i kortare kedjor av aminosyror

De proteintillskott som oftast talas om är vassleprotein (standardproteinet), kasein som är ett långsamt protein som ofta marknadsförs som nattprotein och sedan har vi det hydrolyserade vassleproteinet.

Här kan du köpa hydrolyserat vassleprotein

Ett finare, renare och bättre protein!

Hydrolyserat vassleprotein tas upp blixtsnabbt

Ett hydrolyserat protein är överlägset i jämförelse med ett vanligt vassleprotein när de kommer till upptagningshastighet och kvalité.

Jag vill köpa ett hydrolyserat protein tillverkat i Sverige och med snabb leveranstid!

Ett hydrolyserat protein är även mer skonsamt för mage och tarmar i jämförelse med ett vanligt vassleprotein vilket passar dig som har känslig mage och / eller som följer en kost rik på protein.

Det finns två huvudsakliga proteintyper, den ena är vassle och den andra kasein. Vassle är det det något snabbare och den mest vanliga proteintypen medans kasein är den långsammare proteinkällan som passar bäst att ta innan sänggående alternativt när det är långt mellan måltiderna.

I modersmjölk består mjölken av cirka 90% vassleprotein vilket berättar tydligt om vassleproteinets viktiga roll för att åstadkomma en snabb utveckling och ett starkt immunförsvar för att barn ska kunna utveckla sin styrka, hålla sig friska och för att barnets kropp ska kunna utvecklas i en bra och snabb takt. Däremot komjölk så består den största delen av mjölken av kaseinprotein vilket bör förklara den stora majoriteten av de allergier som är förknippade med att konsumera mejeriprodukter.

Ett hydrolyserat protein är en högkvalitativ proteinkälla som förutom att hjälpa dig att uppnå det totala dagliga proteinintaget dessutom effektiviserar din återhämtning mellan träningspassen.

Ett hydrolyserat vassleprotein är det ultimata proteintillskottet att ta innan och under dina träningspass på grund av dess snabba upptagningsförmågan.
Ett hydrolyserat vassleprotein gör att du får i dig rikligt med aminosyror under dina träningspass vilket motverkar katabolism (muskelnedbrytning) samtidigt som det påverkar din prestationsförmåga och din återhämtning positivt.

De viktigaste tiderna att inta ett hydrolyserat vassleprotein

 • Kring dina träningspass - Absolut viktigast!
  Vi vill ha en toppning av aminosyror i blodet precis innan och under träningspasset.
 • En timme efter träningen vill vi ha ytterligare en toppning för att maximera det anabola gensvaret från träningspasset. Omkring 30 minuter efter denna toppning äter vi en fast måltid för att fylla på med mer närings och ta nytta av kroppens förhöjda anabolism.
 • Direkt när du vaknar på morgonen vill du ha en toppning av aminosyror i blodet för att så snabbt som möjligt vända kroppens tillstånd av katabolism till anabolism. Du bör ta ett snabbt protein (Hydro Pulse) utan någonting annat och sedan följa upp med frukost omkring 30 minuter senare.

Produktinformation Hydro Pulse

 • Perfekt som mellanmål (Proteinpulser) och kring träningspass
 • Motverkar muskelnedbrytning
 • Snabbare och bättre återhämtning
 • Snabbare ökning i ren muskelmassa
 • Stimulerar immunförsvaret bättre
 • Ökar nivån av IGF-1 till en högre grad
 • Högre koncentration av aminosyror i blodet vid rätt tillfälle
 • Mycket skonsam mot mage och tarmar.
 • Rik på Aminosyror
 • Lågt fettinnehåll
 • Lågt kolhydratsinnehåll

Vad är Hydro Pulse?

Hydro Pulse är ett hydrolyserat protein som tas upp blixtsnabbt i kroppen.
Hydro Pulse är utmärkt att ha som en del av uppladdningen innan och under träningspassen men även under dagens gång.
Tack vare Hydro Pulse snabba upptagningsförmåga så belastar inte proteinet mage och tarmar på samma sätt som ett vanligt proteintillskott kan göra.

Hydro Pulse är som tidigare nämnt ett snabbt och rent vasslehydrolysat. När ett protein är hydrolyserat så innebär det att proteinet har delats upp i kortare kedjor av aminosyror.

Kroppen behöver alltid bryta ner proteinet till aminosyror innan det kan gå ut till musklerna. Då Hydro Pulse redan är uppdelat i mycket korta kedjor av aminosyror så är mycket av arbetet redan gjort vilket innebär att Hydro Pulse är mycket lättsmält och att det kan tas upp omedelbart i kroppen.

Får jag bättre effekt av ett hydrolyserat vassleprotein i jämförelse med ett vanligt vassleprotein?

Ett hydrolyserat vassleprotein kan tas upp snabbare och enklare vilket gör det hydrolyserat proteinet till ett bättre val än de vanliga proteintillskottet. Den främsta anledningen till att de flesta använder ett vanligt vassleprotein istället för ett hydrolyserat protein är för att det hydrolyserade proteinet är mycket dyrare på grund av dess höga kvalité. Ett kilopris på hydrolyserat vassleprotein ligger i butik kring 320 kr+ medans ett vanligt vassleprotein har ett snitt på 200 kr per 1 kg burk medans de kan gå ner till kring 150 kr per kilo vid köp av större förpackningar.

Förslag på tillämpning av Hydro Pulse Exclusive

15-20 minuter innan träning: 1 skopa (33g) Hydro Pulse, kompletera gärna med Fast Carbs alternativt Vitargo Electrolyte.
De snabba kolhydraterna innan träningen rekommenderas för att höja effekten genom att maximera frisättningen av insulin och således kunna transportera all näring till muskelcellerna.

Under träning: 1 skopa (33g) Hydro Pulse

60-75 minuter efter träning: 1 skopa (33g) Hydro Pulse
Cirka en timme efter träningen vill vi ha ytterligare en shake Hydro Pulse för att maximera det anabola gensvaret från träningspasset. Omkring 30 minuter efter denna toppning bör du äta en fast måltid för att fylla på med mer näring.

Som proteinpuls:
33g Hydro Pulse intas mellan måltider.
Det är viktigt att du går från ett tillstånd där koncentrationen av aminosyror i blodet är väldigt lågt till ett tillstånd där koncentrationen är väldigt hög vilket görs enklast genom ett hydrolyserat protein. När detta sker så ges det en kraftigt signal som sätter igång proteinsyntesen och muskeltillväxten.
Ta därför inte din proteinpuls med ett kortare mellanrum än minst 3 timmar sedan din senaste måltid. Skulle du ta flera proteinpulser i följd så går det bra att vänta 1,5-2 timmar mellan varje puls.

Direkt vid uppvaknande: 33g Hydro Pulse
Direkt när du vaknar på morgonen vill du ha en toppning av aminosyror i blodet för att så snabbt som möjligt vända kroppens tillstånd av katabolism till anabolism. Du bör ta ett snabbt protein (Hydro Pulse) utan någonting annat och sedan följa upp med frukost omkring 30 minuter senare.

Dosering:
1/2 dl (ca. 33 g) blandas med 3 dl vatten

Smak:
Choklad

Vikt:
1 kg

Köp hydrolyserat protein med fri frakt